Коригував удари по Одесі, прикидаючись рятувальником: СБУ викрила та затримала агента рф (Фото)

Спеціалісти контррозвідки Служби безпеки України розкрили ще одного агента з головного управління генерального штабу збройних сил росії (відомого як “гру”) під час складної спецоперації в Одесі. Його завданням було коригування повітряних нападів рф на місто та збори інформації про розташування сил оборони в регіоні.

Для маскування своєї злочинної діяльності зловмисник приєднався до місцевого добровольчого рятувального загону.

Агент представлявся рятувальником та приїжджав на “місця приземлення”, нібито для розбирання завалів, а насправді фіксував результати атак рф та передавав цю інформацію російській військовій розвідці.

СБУ затримала депутата-кума Медведчука, який займався рекетом на Закарпатті

За даними слідства, інформацію, яку він надав, російські окупанти використовували для планування нових та коригування попередніх атак на Одесу.

Також агент мав завдання виявити позиції реактивних артилерійських систем “HIMARS” та систем протиповітряної оборони ЗСУ у передових районах області.

З’ясувалося, що цим “ворожим поплічником” виявився 29-річний мешканець Одеси, який раніше був членом місцевого осередку так званого “Ленінського комуністичного союзу молоді”.

Також він був “зв’язковим” агентом-спецназівцем фсб, якого СБУ вивела з Придністров’я і затримала в Одещині.

СБУ викрила колаборанта, який працював “дільничним” в окупаційній поліції Куп’янська

У травні 2014 року він активно брав участь у провокаціях під час масових заворушень в обласному центрі.

Після початку повномасштабної війни рф він підписався на ворожий Телеграм-канал, який збирав інформацію про розташування українських військ.

Згодом адміністратор цього каналу, який переховувався в одній із країн Центральної Азії, вийшов на прямий зв’язок з представником “гру”.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили агенту рф про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України. Зараз він знаходиться під вартою.

Зловмиснику загрожує пожиттєве ув’язнення.

Комментарии