«Київстар» частково відновив роботу фіксованого зв’язку, інші послуги відновлять протягом 13 грудня

Спеціалісти мобільного оператора «Київстар» частково відновили роботу послуг фіксованого зв’язку, які були недоступні через масштабну хакерську атаку. Інші послуги, зокрема мобільний зв’язок, відновлять протягом 13 грудня.

Відновлення сервісів може відбуватися поступово, повідомили в пресслужбі «Київстару».

У компанії заявили, що хакерська атака була наймасштабнішою в історії глобального телеком-ринку. Внаслідок атаки абоненти оператора не мали можливості користуватися послугами зв’язку.

«Спеціалісти компанії станом на 20.00 12 грудня частково відновили роботу послуг фіксованого зв’язку. Наразі спеціалісти компанії працюють над відновленням інших послуг і зроблять все можливе, аби остаточно завершити цю роботу протягом 13 грудня. Відновлення сервісів може відбуватись поступово, про що ми повідомлятимемо додатково», — повідомили в пресслужбі оператора.

Кібератака на «Київстар» могла бути здійснена спецслужбами рф, – СБУ

Компанія висловила подяку правоохоронним органам, державним службам, Службі безпеки України за миттєву реакцію і професійну допомогу в вирішенні цієї безпрецедентної ситуації.

«Після стабілізації роботи мережі усі абоненти та корпоративні клієнти, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатись сервісами компанії, обов’язково отримають компенсації. Вся команда «Київстар» висловлює вдячність абонентам, колегам по телеком-ринку, корпоративним клієнтам за розуміння і підтримку», — наголосили в «Київстарі».

Комментарии