Логопед, психологічна підтримка та арт-терапія: у Харкові відкрився центр для дітей, постраждалих від війни

У Харкові відкрився дитячий центр “Кімната підтримки”, який надає безоплатну психологічну допомогу дітям та їх родинам, що перебувають в умовах постійного стресу, пов’язаного з війною та її наслідками. Центр заснований благодійною організацією “Реновейшен” за сприянням некомерційної організації “Direct Relief” із США. Його головна мета — збереження ментального здоров’я дітей та їх екологічного родинного простору.

У центрі працює команда досвічених фахівців, які надають такі послуги:

  • психологічна підтримка;
  • логопедичні заняття;
  • арт-терапія;
  • групи психосоціальної підтримки;
  • розвивальні заняття.

Керівниця проєкту Юлія Логінова розповіла Newsroom, що усі фахівці центру мають мінімум 5 років досвіду роботи з дітьми, зокрема, у вигляді індивідуальних консультацій. Вже понад пів року “Кімната підтримки” працює у вигляді онлайн-платформи, де надають психологічну допомогу дітям та їх батькам.

“До нас зверталися діти, які виїхали з територій, де велися активні бойові дїй, діти, які втратили близьких. Хтось відчуває страх, у когось є складнощі з адаптацією в нових умовах, стає відлюдкуватим. Часто діти постраждали не фізично, а мають дуже багато психологічних та емоційних проблем”, – розповіла Юлія Логінова.

У харківському центрі готові надавати допомогу як дошкільнятам, молодшим школярам, так і підліткам до 18 років. Згодом у “Кімнаті підтримки” планують запустити також розмовний клуб та проводити вечори з настільних ігор.

Попередній запис на участь у проєкті вже старутвав. Центр відкриється 4 вересня. Усі послуги надаються безкоштовно для жителів міста Харкова та Харківської області.

“На сьогоднішній день відкриття такого центру, де діти матимуть можливість отримати кваліфіковану допомогу спеціалістів, прийти на групові заняття для соціалізації та спілкування з однолітками є дуже важливим. Завдяки міжнародним партнерам благодійні фонди можуть реалізовувати подібні проєкти, і чим більше відкриватиметься таких центрів, тим більше наших дітей матимуть змогу отримати необхідну допомогу. Зазначу, що у Харкові проживає велика кількість переселенців з Харківської області. Сім’ї виснажені, у них немає фінансового ресурсу, щоб відвідувати платні гуртки чи звертатися до платних фахівців. Тому для них це чудова змога отримати якісну послугу”, – зазначила волонтерка та голова благодійного фонду “Допомога – це я” Алла Ройтблат.

Адреса центру: м. Харків, вул. Пушкінська, 50/52, метро “Архітектора Бекетова”. Телефон для запису: +38095 138 9209.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии