Мер Харкова виграв суд щодо російської мови

Київський райсуд Харкова скасував штраф міському голові Ігорю Терехову за використання російської мови в соціальних мережах. Про це йдеться в рішенні Київського райсуду Харкова.

За позовом Ігоря Терехова суд скасував постанову Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кремня у вчиненні адміністративного правопорушення і скасував штраф у розмірі 3400 гривень. Міський голова посилався на те, що свою сторінку у Facebook і Telegram-канал він вів як публічна, а не посадова особа, і що ці сторінки не є офіційними інтернет-представництвами Харківської міськради. У сторони відповідача є час на апеляцію.

Штраф для Терехова за порушення мовного закону: мер прокоментував постанову омбудсмена

Нагадаємо, у листопаді 2022 року мовний омбудсмен Тарас Кремінь виніс постанову про накладення штрафу на Ігоря Терехова за використання російської мови в етері національного телемарафоу “Єдині новини”. Тоді мер сплатив 3400 гривень, які поповнили міський бюджет. Пізніше наклали другий штраф — за використання недержавної мови у соцмережах. Цю постанову мовного омбудсмена Ігор Терехов оскаржив у суді.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии