Мешканець Харківщини за гроші вивозив чоловіків до кордону з Росією

«Схему» незаконного переправлення чоловіків призовного віку на територію держави-агресора організував мешканець селища Золочів Богодухівського району, який добре знав розташування українських блокпостів. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, ділок підвозив “клієнтів” на своєму авто, висаджував їх поблизу лісу, пройшовши який, вони потрапляли на територію РФ.

Встановлено, що з кожним втікачем фігурант проводив детальний інструктаж. Насамперед, чоловіки призовного віку мали казати, що вони друзі підозрюваного та разом їдуть на дачу на території Богодухівщини.

Справа про втечу чоловіків через “Шлях”: екскерівниці апарату Харківської ОВА обрали запобіжний захід

Свої послуги ділок оцінив у 9 тисяч доларів. Спочатку ухилянти передавали тисячу доларів, а вже під час прибуття на місце — другий транш.

Правоохоронці затримали ділка під час чергової спроби проїхати разом з військовозобовʼязаним український блокпост, який розташований на відстані близько 8 км від кордону з РФ. При собі фігурант вже мав 8тисяч доларів — другу частину суми від “клієента”.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці встановлюють всі епізоди злочинної діяльності дчоловіка.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии