Місто Дніпро передало Силам оборони та деокупованим територіям 80 «швидких»

Сьогодні, у День Незалежності України, Дніпро доправив бійцям Сил оборони та деокупованим містам 80 автомобілів швидкої допомоги. Як повідомили у пресслужбі Дніпровської міськради, це повністю укомплектовані машини різних категорій, серед яких, зокрема, є реанімобілі.

«Думаю, що в історії сучасної України не було такого, щоб територіальна громада відмовилася від експлуатації 80 автівок і передала їх або іншим територіальним громадам, або для потреб оборонців. Ми співпрацюємо з Сухопутними військами, бригадами та окремими територіальними громадами. Якщо буде потреба — готові співпрацювати з усіма, хто до нас звернеться», — зазначив мер Дніпра Борис Філатов.

1 вересня без квітів: в Одесі батькам пропонують замість букетів приносити допомогу військовим

Машини розподілили серед близько двох десятків військових частин, а також деокупованих міст — зокрема, Херсона. Надані Дніпром «швидкі» підходять як для евакуації поранених, так і для повсякденної роботи медиків. Усередині тут сучасне обладнання провідних виробників Німеччини, США, Швеції, Італії та Японії: сумки для надання першої допомоги, ноші, розраховані на вагу до 250 кг, а також дефібрилятори, електрокардіографи та інше приладдя.

Борис Філатов закликав інші спроможні міста наслідувати такий приклад і також посилити свою ресурсну допомогу тим, кому вона зараз найбільш потрібна. 

Нагадаємол, що Дніпро є лідером із забезпечення українських оборонців дронами — посідає перше місце в рейтингу їх закупівель через систему «Прозорро». Місто також доправило на передову 650 вантажівок і легковиків, численні техніку та устаткування, які замовляють самі військові.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии