“Молитва за майбутнє”: на “Барабашово” провели низку заходів на підтримку чесних виборів

Підприємці торговельного центру “Барабашово” проводять акції на підтримку чесних справедливих виборів. Одразу у двох храмах торговельного центру – храмі Іоанна Нового (Сочавського) Української Православної Церкви та мечеті “Аль-Каусар” релігійної громади мусульман Харкова – віряни помолилися за те, щоб місцеві вибори, які відбудуться вже цієї неділі, пройшли в рамках чинного законодавства й були на користь розвитку України.

Як зазначили організатори проекту, ідея таких заходів виникла через те, що останнім часом харків’ян буквально захлеснув потік брудних політтехнологій та незаконних спроб вплинути на думку виборців. Самі ж підприємці “Барабашово” впевнені: від результатів місцевих виборів у Харкові залежить доля бізнесу десятків тисяч людей. Під час молитов не лунало жодних політичних закликів чи агітацій. Головне, кажуть представники бізнесу, щоб результат відповідав справжньому волевиявленню, щоб самі виборці не дали можливість фальсифікувати й маніпулювати цими результатами.

vybory2.jpg

Напередодні кілька сотень людей на майданчику “Авторинок” на “Барабашово” влаштували файер-флешмоб: більше п’ятисот свічок утворили на землі знак, який символізував вільний вибір у бюлетені кожного громадянина. Та й сама кількість свічок – по 25 від представників кожного національно-культурного об’єднання, що представлені на “Барабашово” – не випадкова: так людям нагадали, що вибори відбудуться саме 25 жовтня. Символічний знак, який підприємці створили на автомайданчику найбільшого торговельного центру Східної Європи, було видно з висоти понад 5 кілометрів.

“Ми охоче підтримали підприємців у бажанні висловити підтримку чесним і прозорим виборам. Під час цих заходів не лунало жодних політичних лозунгів, гасел, закликів. Люди об’єднані однією метою: вибори мають пройти без фальсифікацій, чесно. Ця проста, на перший погляд, ідея змогла зробити неможливе: об’єднати навколо себе православних і мусульман, представників різних народів і політичних поглядів. Харків’янам набридли політичні розбірки. Люди хочуть жити в рамках законодавства, а не “майже по закону”. Тому й організували ці заходи. Не за якогось конкретного кандидата, не за якісь окремі політичні уподобання, а за майбутнє України, за наше майбутнє”, – прокоментував президент ПрАТ “Концерн АВЕК та Ко” Андрій Вінаков.

Комментарии