Митрополита УПЦ МП Павла Лебедя звільнено з-під варти під заставу в 33 млн грн

У понеділок, 7 серпня, адвокат Микита Чекман оголосив, що митрополита УПЦ Московського патріархату Павла Лебедя, відомого як Паша Мерседес, було звільнено з-під варти під заставу в розмірі 33 мільйони гривень.

“Сьогодні, 07.08.2023 року, намісника Києво-Печерської Лаври нарешті звільнено з-під варти. Нагадаємо, що Солом’янським районним судом міста Києва було змінено запобіжний захід Митрополиту Павлу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою з обранням застави у розмірі 33 300 000 грн”, — повідомив він.

За словами адвоката, митрополита Павла відпустили під заставу у розмірі 33 мільйони гривень, яку внесли на сайті УПЦ МП близько тисячі людей.

Митрополита з Вінницької області УПЦ (МП), який виправдовував російську агресію, засуджено до 5 років позбавлення волі

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України 1 квітня оголосили Паші Мерседесу підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдання, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Після цього був проведений обшук у резиденції митрополита неподалік від Києва. Служба безпеки оприлюднила перехоплені розмови митрополита, в яких він виражав підтримку російським прапорам в Херсоні та виправдовував агресію рф.

Шевченківський районний суд Києва призначив домашній арешт для митрополита церкви Московського патріархату Павла (Петра Лебедя) на необмежений термін.

У травні митрополиту УПЦ МП, екснаміснику Києво-Печерської лаври Павлу Лебедю, було продовжено домашній арешт до 1 липня.

13 липня СБУ виявила нові факти протиправної діяльності митрополита Павла Лебедя в Києво-Печерській лаврі.

14 липня Солом’янський суд Києва вніс зміни до запобіжного заходу для митрополита УПЦ МП Павла Лебедя, обраного підозрюваним за двома кримінальними статтями, змінивши цілодобовий домашній арешт на тримання під вартою до 14 серпня з можливістю внесення застави в розмірі понад 33 млн грн.

Комментарии