Колишнього митрополита УПЦ МП Павла Лебедя взято під варту з заставою понад 33 мільйони

Суд обрав колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ МП Павла Лебедя запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 33 мільйони гривень.

Про це повідомила Київська обласна прокуратура у своєму Telegram-каналі.

“Суд задовольнив клопотання прокурора Київської обласної прокуратури та обрав колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі понад 33 млн грн”, — сказано в повідомленні.

За даними прокуратури, суд задовольнив клопотання прокурора Київської обласної прокуратури і застосував запобіжний захід у формі тримання під вартою з альтернативою внесення застави на суму понад 33 млн гривень.

Як нагадали у прокуратурі, митрополит підозрюється у запереченні збройної агресії РФ проти України та порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань (ч. 3 ст. 436-2, ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу).

Священнику УПЦ МП повідомлено про нову підозру у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправданні дій РФ (Фото, Відео)

Бувши намісником Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, підозрюваний представляв російську агресію як внутрішній громадянський конфлікт. У телефонних розмовах з вірянами своїми висловами митрополит розпалював національну, регіональну й релігійну ворожнечі, що підтвердили висновки відповідних експертиз.

Нагадаємо, 1 квітня екснаміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебедю) була вручена підозра в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. Слідство встановило, що у своїх публічних виступах Лебідь неодноразово зневажав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій та намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, які виправдовували чи заперечували дії рф. Шевченківський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який потім був продовжений ще на 30 днів у травні. Крім того його зобов’язали носити електронний браслет.

Комментарии