На Дніпропетровщині викрито наркоугруповання, яке виготовляло та збувало метамфетамін (Фото)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру дев’яти учасникам наркоугруповання.

Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній, незаконне зберігання, перевезення, збут психотропних речовин та незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання прекурсорів з метою їх використання.

За даними слідства, організатором наркоугруповання був діючий адвокат. Він залучив до протиправної діяльності вісьмох співучасників.

Наркоділки виготовляли метамфетамін у двох нарколабораторіях на території Дніпровського та Новомосковського районів. Їхня потужність дозволяла виготовляти до 8 кг психотропу щомісячно. Інгредієнти завозили з-за кордону.

Продаж готової «продукції» здійснювали через Telegram-канали. Збували у роздріб, оптовими партіями шляхом «закладок» та поштовими відправленнями по всій території України.

Щомісячно така незаконна діяльність приносила їм понад 10 млн грн прибутку.

Поліція Закарпаття затримала наркоторговців, які щомісяця заробляли півмільйона гривень (Фото, Відео)

Правоохоронці затримали наркоділків у порядку ст. 208 КПК України.

Проведено понад 45 санкціонованих обшуків за місцями проживання, в автомобілях підозрюваних та нарколабораторіях.

Вилучено 200 кг метамфетаміну, 200 кг прекурсорів, 30 літрів псевдоефедрину, понад 1 кг канабісу, спеціальне обладнання, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, флешнакопичувачі, чорнові записи, зброю, авто, банківські карти та майже 4 млн грн готівки у різних валютах.

Наразі судом за клопотанням прокурора шістьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання щодо їх обрання іншим учасникам.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області та співробітниками УСР області ДСР Нацполіції України.

Комментарии