На Харківщині колишній строковик виявився агентом фсб, який коригував ракетні удари росіян

Військова контррозвідка СБУ спільно з підрозділами ЗСУ затримала ворожого агента поблизу лінії боєзіткнення на Куп’янському напрямку, коли він намагався приховано вийти на позиції окупантів. Там його мали зустріти російські військові із «георгіївськами стрічками» на рукавах. У подальшому вони планували провести інформатора до «філії» фсб на тимчасово окупованій частині території Луганщини і тим самим завершити його «евакуацію». Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Як встановило розслідування, російським інформатором виявився колишній строковик однієї з військових частин Сил оборони, який напередодні звільнення в запас пішов на співпрацю з фсб. До такого цього його спонукали батьки, які проживають на тимчасово окупованій території на сході України та перебувають у полі зору російської спецслужби. Через них окупанти «домовились» із строковиком про передачу координат потенційних цілей та запропонували йому план подальшої втечі після виконання завдання.

У Києві затримали військового “крота”, який передавав росіянам інформацію про столичні ТЕЦ

Відомо, що фігурант пересилав ворогу потрібні геолокацій у вигляді позначок на ґуґл-карті. За його наведенням росіяи планували на нести удари по об’єктам цивільної інфраструктури одного із прифронтових міст регіону.

Зловмиснику оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України: несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану. Наразі затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии