На Харківщині піймали російську інформаторку, яка «зливала» ворогу бойові позиції ЗСУ (Скріни з телефону)

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, з червня по вересень 2022 року ворожа агентка передавала окупантам геолокації підрозділів ЗСУ, які були зосереджені на Куп’янському напрямку. Також вона «звітувала» про наявне важке озброєння та орієнтовну кількість особового складу українських військ.

Для збору інформації фігурантка обходила прифронтову місцевість та приховано фотографувала місця тимчасового базування Сил оборони. Потім відповідні координати та текстовий опис відправляла «зв’язковому» російської розвідки. Ним виявився її знайомий колаборант, який на той час перебував у складі окупаційного «мвс рф» у Балаклії. Отримані відомості він передавав кадровим співробітникам спецслужби країни-агресора.

У подальшому отримані відомості загарбники планували використати для стримування контрнаступу ЗСУ, але ворогу це не вдалося.

Навідник російської ракети на Харківську ОВА просить, щоб його обміняли в Росію

Після звільнення Харківщини фігурантка «залягла на дно» у деокупованій Балаклії, де намагалась знищити докази своєї співпраці з агресором. Втім, співробітники СБУ встановили її місцеперебування та затримали.

Як встановило розслідування, ворожою поплічницею виявилась місцева жителька, яка під час захоплення частини Харківщини виїхала на підконтрольну Україні територію області.

У мобільному телефоні фігурантки виявили докази злочинної діяльності.

Жінці оголосили підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ з метою надання її незаконним збройним формуванням). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии