На Харківщині судитимуть лісничого, який показував окупантам шляхи для орієнтації на місцевості 

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації села Черкаські Тишки Харківського району лісничий добровільно пішов на співпрацю з представниками так званої «ДНР» та російськими військовими, які дислокувались у селі. Він супроводжував окупантів по лісистій місцевості, аби ті могли краще орієнтуватись в населеному пункті. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Співпрацювала с російськими терористами: СБУ затримала на Харківщині депутатку від ОПЗЖ

Маючи дружні стосунки з ворогами, лісничий став «старшим» у селі. Також обвинувачений передав окупантам інформацію про наявність у односельчан транспортних засобів. Крім того, чоловік усіляко виражав свою прихильність до країни-агресора, зокрема, публічно серед односельчан казав, що підтримує дії РФ.

Наразі зрадник перебуває під вартою. Його обвинувачують за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України) та за фактом визнання правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Справу розглядатимуть у Харківському районному суді Харківської області. Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии