На Харківщині судитимуть трьох колаборантів, які організували паливний «бізнес» разом із окупантами

До Чугуївського міського суду направили обвинувальний акт щодо трьох чоловіків за фактом колабораційної діяльності, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України). 

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, обвинуваченими є двоє братів 32 і 35 років та їх 37-річний знайомий. Всі троє — мешканці селища Великий Бурлук Куп’янського району.

Слідством встановлено, що торік навесні, під час окупації селища, вони домовилися з окупантами, що будуть віддавати їм частину прибутку від своєї діяльності, якщо ті дозволять їм торгувати паливно-мастильними матеріалами.   Обвинувачені придбали необхідний транспорт із реєстраційними знаками так званої «лнр» для перевезення палива. Після цього вони організували канал поставок з окупованих Сватового і Старобільська Луганської області та почали торгувати паливом у Великому Бурлуку. 

У Харкові судитимуть підприємця, який займався бізнесом із російською компанією  

Напередодні деокупації Харківщини колаборанти втекли на територію рф, їх оголошено у розшук.  

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии