У Харкові судитимуть підприємця, який займався бізнесом із російською компанією  

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного директора харківського ТОВ, який навіть після повномасштабного вторгнення рф в Україну продовжив підтримувати тісні ділові зв’язки з громадянином рф, який є власником материнської компанії, розташованої у Москві. 

За даними слідства, підприємство спеціалізується на виробництві обладнання для промислової автоматизації. Аби замаскувати нелегальну діяльність, харків’янин і росіянин, діючи у змові, розробили «схему». Так, харківський ділок замовляв у фірми держави-агресора товари через підставних турецьких підприємців під виглядом того, що продукція вироблена у Туреччині. При цьому грошові кошти надходили на рахунок московської компанії, яка сплачує податки до бюджету країни-агресорки. 

Кому війна, а кому бізнес: львівський бізнесмен постачав дорогі автівки керівництву RT та Газпрому (Фото, Відео)

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, підприємцю інкримінують фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від 6 до 8 троків з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна. Чоловіка судитимуть у Червонозаводському районному суді Харкова. Матеріали щодо громадянина рф виділені в окреме кримінальне провадження. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі