На Харківщині з візитом побував голова уряду України та відвідав Циркуни – ХОВА (Фото)

12 травня Харківську область відвідав з робочим візитом прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Зокрема, він відвідав зруйноване агресором село Циркуни, яке обрали вітриною пілотного проєкту комплексного відновлення за принципом “краще, ніж було”.

Про це повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Росіяни убили працівника ферми на Харківщині

“Масштаби руйнувань у громаді, які були спричинені російською агресією, справді вражають. Зараз працюємо над заповненням реєстру пошкоджених об’єктів, щоб мати повну картину щодо відбудови громади. Одне з найважливіших наших завдань – швидко напрацювати ефективні механізми поетапного комплексного відновлення територій” – написав він.

Харківський парк Горького хочуть перейменувати

Також голова ХОВА підкреслив, що стоїть завдання не просто відновити конкретний об’єкт у селі – потрібно відбудувати усе село за сучасними стандартами. Надалі такий підхід буде застосовуватися до кожного населеного пункту на Харківщині, який постраждав від війни.

“Наразі також активно працюємо над повноцінним розмінуванням. Сьогодні ДСНС і дотичні структури отримали відповідні доручення від Прем’єр-міністра. Також на спільній нараді із Кабінетом міністрів обговорили питання покращення обороноздатності області та впровадження на Харківщині програми єВідновлення, яка передбачає виплату компенсацій людям, чиє майно знищено чи пошкоджено окупантами. Працюємо над покращенням життя мешканців нашої області далі” – відзначив він.

Комментарии