На Харківщині замовили перші модульні укриття для навчальних закладів

Відділ освіти Безлюдівської селищної ради уклав угоду на купівлю модульних укриттів для трьох навчальних закладів громади вартістю 8,28 мільйона гривень. Підрядником стала київська компанія, ТОВ “Завод залізобетонних виробів “Дорожні та енергетичні конструкції”. Про це стало відомо з системи електронних закупівель “Прозорро”, проінформували в “Харківському антикорупційному центрі”. 

ХНЕУ імені С. Кузнеця планує витратити чотири мільйони на будівництво укриття

Модульні укриття планують встановити у Безлюдівському, Лизогубівському та Хорошівському ліцеях. За даними тендерної документації, модульне укриття – це збірна залізобетонна захисна споруда, що складається із частин. Модулі повністю закопуються під землю і мають два виходи.

Для навчальних закладів Безлюдівської громади купують чотири модульних укриття: одне розраховане на 100 людей, два на 75 людей та ще одне на 50 людей.

Споруда повинна бути повністю зроблена із залізобетону та мати два тамбури на вході/виході, стіни – залізобетон товщиною не менше 250 мм, висота стелі в найнижчому місці буде не менше двох метрів. Оштукатурювання та облицювання керамічною плиткою не дозволяється. Покрівля – дах із залізобетону товщиною не менше 300 мм. Підлога – залізобетон товщиною не менше 200 мм. Вікна у модулях не передбачені. 

У таких спорудах мають бути зроблені отвори для вентиляції. До комплекту мають входити: металеві двері, лавки для сидіння, стягуючі елементи для кріплення окремих конструкцій між собою та гумовий ущільнювач для герметизації стиків.  Гарантійний термін експлуатації – не менше 24-х місяців. 

Підрядник має вже досвід встановлення подібного укриття у Колодяжненській громаді на Волині.

NewsRoom – незалежне видання, що розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто».

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии