На Харківщині затримали колаборанта, який брав участь в “облавах” на українських патріотів і фабрикував справи проти них

Зловмисником виявився 31-річний мешканець Куп’янська. Під час окупації міста він подав свою «кандидатуру» до лав створеного агресором «управління мвс у Харківській області». Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Враховуючи прокремлівську позицію колаборанта, рашисти призначили його «оперуповноваженим відділу карного розшуку» у складі карального органу. На цій «посаді» він виконував завдання місцевих гауляйтерів щодо проведення масових репресій проти учасників руху опору в регіоні. Для цього колаборант брав участь в «облавах» на помешкання українських патріотів та їх «доставці» до відділку окупаційної поліції. Там він безпосередньо знімав відбитки пальців у потерпілих і долучав ці дані до матеріалів фабрикованих «карних справ» для ув’язнення людей у російських катівнях.

Переховувалася на Прикарпатті: затримали колаборантку з Куп’янська

Після звільнення міста зловмисник намагався переховуватись від правосуддя на території регіону. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии