На Львівщині затримали посадовців, які вимагали у військового хабар за інвалідність батька (Фото)

На Львівщині правоохоронці викрили злочинну групу з-поміж посадовців Самбірської МСЕК та Турківської міської лікарні, які вимагали у військовослужбовця хабар у розмірі 3,2 тисячі доларів США за оформлення другої групи інвалідності його батькові.

За даними слідства, посадовці обіцяли оформити відповідні документи, які дали б змогу військовослужбовцю завершити службу. Гроші зловмисники отримували трьома траншами. Під час передачі останньої суми правоохоронці затримали заступницю голови лікарсько-консультативної комісії.

Під час затримання посадовиця намагалася позбутися грошей, з’ївши стодоларову купюру. Однак правоохоронці цьому завадили, а кошти вилучили. Інші учасники злочинної групи також затримані.

Підприємця, який планував авіабізнес на окупованих територіях, судитимуть за колабораціонізм (Фото, Відео)

У результаті обшуків за місцем роботи та у помешканнях фігурантів вилучені документи та гроші на загальну суму майже 52 тисячі доларів США, понад 10,6 тисячі євро, 37 тисяч гривень та 520 злотих.

Трьом посадовцям повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Готуються клопотання про обрання запобіжних заходів та усунення їх від виконання обов’язків.

Комментарии