На підставі викриття нових злочинів олігарху Шелкову оголошено про нові підозри

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки викрили нові злочини російського олігарха Михайла Шелкова, який причетний до схем прихованого постачання української титанової сировини до росії.

За інформацією СБУ та БЕБ, Шелков використовував підконтрольну компанію в одній з європейських країн, щоб обійти санкції, накладені на нього Радою національної безпеки та оборони України.

«На папері» це іноземне підприємство виступало замовником титанової сировини у ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» у Дніпропетровській області. Однак фактично українську продукцію залізницею відправляли до росії.

Ця схема приносила організаторам оборудки мільйонні надприбутки, оскільки вони не сплачували податки з отриманих доходів. За підрахунками СБУ та БЕБ, протягом 2020-2021 років фігуранти завдали державному бюджету збитків на близько 100 мільйонів гривень.

Підприємець з Куп’янська організував вивезення 40 тисяч кг насіння соняшника до рф

На основі зібраних доказів СБУ та БЕБ оголосили Шелкову підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ухилення від сплати податків і легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Це вже друга підозра, оголошена Шелкову українськими правоохоронними органами. У червні цього року він був підозрюваний у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни конституційного ладу України.

Розслідування у справі Шелкова триває. Оскільки він перебуває на території росії, українські правоохоронці вживають заходів для його притягнення до відповідальності.

Комментарии