На Рівненщині Нацполіція викрила мережу нелегальних бурштинових копачів (Фото, Відео)

Поліцейські викрили мережу нелегальних бурштинових копачів, до якої входив депутат однієї з територіальних громад. Спільники займалися незаконним видобутком, скупкою та обробкою бурштину-сирцю для подальшого його продажу за кордон.

За даними слідства, угруповання діяло на території Сарненського та Рівненського районів. Зловмисники видобували бурштин на територіях природного заповідника та Клесівського лісового господарства, використовуючи небезпечну для навколишнього середовища технологію гідрозмиву ґрунту.

Окрім того, копачі скуповували бурштин-сирець в інших перевірених осіб та обирали лише найякісніший. Придбаний та видобутий камінь обробляли в підпільних майстернях, розташованих у помешканнях деяких з учасників угруповання.

Оброблений бурштин збували за кордон.

У ході обшуків у «чорних копачів» оперативники та слідчі вилучили понад 200 кілограмів бурштину-сирцю, мотопомпи кустарного виробництва, знаряддя для видобування та обробки каміння, автомобілі, квадроцикл, радіостанції та чорнові записи. За попередніми даними, вартість каміння становить майже 4,5 мільйони гривень.

Харківська кіберполіція викрила жінку, яка привласнила соціальні виплати довірливої знайомої

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240-1 Кримінального кодексу України — незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, перероблення бурштину.

Фігурантам загрожує до 7-ми років позбавленням волі з конфіскацією майна.

Комментарии