На Сумщині прикордонники вилучили 1,5 тонни сурогату, зброю та готівку (Фото, Відео)

Правоохоронні органи Сумської області припинили діяльність групи осіб, які займалися незаконним обігом підакцизних товарів (згідно зі статтею 204 Кримінального кодексу України). За попередніми даними слідства, мешканці міст Суми, Конотоп та Конотопського району організували збут незаконно виготовленого етилового спирту та виробництво підпільних лікеро-горілчаних напоїв (горілки, коньяку та бренді) з використанням шкідливих хімічних домішок, що можуть становити загрозу для здоров’я людей.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 1 тонну незаконно виготовленого етилового спирту невідомого походження низької якості, 60 літрів хімічних ароматизаторів, майже пів тонни контрафактних алкогольних напоїв та грошові кошти на суму понад 542 тисячі гривень, які були отримані від незаконного збуту підакцизних товарів. Також були знайдені та вилучені 5,45 мм ручний кулемет Калашникова, 5,45 мм АК-74 та відповідні набої, які зберігались незаконно, а також інші предмети, які мають значення для кримінального провадження.

Поліцейські виявили розважальний заклад у Харкові, який порушував комендантську годину (Фото)

Загальна вартість вилученого товару становить 1 мільйон 130 тисяч гривень.

Наразі вилучена продукція передана на експертизу, після якої буде прийнято рішення щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочинної схеми. Слідчі дії тривають.

Заходи проводилися спільною групою, до складу якої входили співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби, слідчі Слідчого управління ГУНП в Сумській області та працівники Управління внутрішньої безпеки ДВБ Національної поліції України в Сумській області, за процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.

Комментарии