На Вінниччині шахрай заволодів майже 2 мільйонами гривень під приводом продажу «Starlink» та зарядних станцій для ЗСУ (Фото)

Слідчі поліції Вінницької області завершили досудове розслідування щодо 35-річного чоловіка, який під приводом продажу військовим супутникових систем «Starlink» та портативних зарядних електростанцій заволодів майже 2 мільйонами гривень.

Згідно з матеріалами справи, чоловік, який займається продажем електроніки та волонтерською діяльністю, познайомився з потерпілим, який також є волонтером і шукає для військових супутникові системи та зарядні станції.

Шахрай переконав потерпілого, що зможе забезпечити його цими товарами, але за умови отримання грошей наперед. Потерпілий перерахував чоловікові 1 800 000 гривень, але замолений товар не отримав.

У Дергачах біля Харкова витратять понад 400 тисяч гривень на ремонт вуличного туалета

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігуранта слідчі вилучили банківські картки, мобільні телефони, документи та інші речові докази, що вказують на його протиправні дії.

Слідчі кваліфікували дії чоловіка за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Санкція цих статей передбачає покарання до 8 років ув’язнення.

Обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скеровано до суду.

Комментарии