Наказував катувати колишніх учасників АТО та цивільних мешканців: у Харкові заочно судитимуть російського підполковника

Встановлено, що 42-річний підполковник з позивним «Морячок» здійснював керівництво військовослужбовцями 30-ої мотострілкової бригади центрального округу рф під час окупації села Піски–Радківські Ізюмського району.  За даними слідства, він наказував своїм підлеглим катувати колишніх учасників АТО та цивільне населення з метою отримання даних стосовно проукраїнськи налаштованих громадян та військовослужбовців ЗСУ.

Молитва на стіні й інструменти катувань: у поліції показали відео з в’язниці окупантів у Вовчанську

Окупанти били людей електрошокером, палицями та утримували в підвальних приміщеннях без їжі та води. Навіть все це російським військовим здалося недостатнім: двом колишнім учасникам АТО вони поставили на тілі клеймо розпеченим залізом.  Кожній незаконно затриманій людині російські військові присвоювали «порядковий номер» та наказували їм відкликатись на нього. Крім того, вони примушували потерпілих «для профілактики» прибирати вулиці та копати окопи.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, нині окупант перебуває у розшуку. Його обвинувачують за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України) та судитимуть заочно у Дзержинському райсуді Харкова. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии