Народному депутатові від “ОПЗЖ” повідомлено про підозру у державній зраді

Генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру народному депутатові VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії “Опозиційна платформа — за життя” згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, народний обранець 25 лютого 2022 року вирушив з м. Києва до м. Бердянськ, Запорізької області, і перейшов на бік ворога. Перебуваючи на тимчасово окупованій території у м. Бердянськ, він організував здійснення підприємницької діяльності підконтрольних йому підприємств. Також надавав допомогу ворогу при окупації міста.

Згодом народний депутат повернувся на підконтрольну українській владі територію. З Києва він продовжував координувати діяльність перереєстрованих на тимчасово окупованій території Запорізької області підконтрольних комерційних структур.

Поліція затримала колаборанта з Харківщини, який віддалено керував підприємствами у рф (Фото, Відео)

Наразі триває проведення невідкладних обшуків з метою виявлення та вилучення електронної обчислювальної техніки та телефонів із доказами діяльності на користь ворога, із використанням підконтрольних компаній, а також комунікації з представниками окупантів.

Підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ДБР. Заходи з викриття проводилися ДЗНД СБ України.

Комментарии