Наступ РФ на Харківщині: ДБР відкрило справи через відступ українських підрозділів

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження через недбале ставлення до військової служби і самовільне залишення поля бою окремими підрозділами ЗСУ на Харківщині. Мова йде про 125-у бригаду ТрО і підпорядковані їй підрозділи. Про це сказано в ухвалі Ленінського райсуду Харкова.

За даними досудового розслідування, 10 травня в районі населених пунктів Стрілеча, Красне, Борисівка, Пильне Харківського району, Гатище Чугуївського району Харківської області та інших населених пунктів Харківської області вздовж лінії Державного кордону України з рф, під час штурмових дій противника мали місце факти залишення бойових позицій підрозділами 125-ї бригади.

Крім того, встановлено, що командування бригади та підпорядкованих їй підрозділів внаслідок недбалого ставлення до військової служби не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та рф, що призвело до втрати вказаних позицій, військової техніки та особового складу підрозділу.

Для проведення експертиз у цій справі ДБР попросило суд надати доступ до документів, що стосуються рішень командирів військових формувань щодо виконання бойових розпоряджень, даних про укомплектованості підрозділів, стану фортифікаційного обладнання і інженерних загороджень в районі подій. Суд клопотання Держюро задовільнив.

У перший день наступу РФ на Харківщину відключилися термінали Starlink — ЗМІ

У бригаді заперечують відступ.

“Сьогодні в засобах масової інформації деякі “гарячі голови” звинувачують 125 бригаду у невдачах на Харківському напрямку. Причому, не бажаючи розібратися, що й до чого. Хтось каже, що дали можливість ворогу пройти до Вовчанська, хоча це зовсім інша смуга і підрозділів 125-й бригади там ніколи не було і не мало бути. Хтось напевно стверджує, ніби сам там був, що віддали позиції ворогу, хоча наші 1-й і 3-й батальйони підсилені підрозділами 2-го батальйону стримали і стримують ворога практично на тих самих рубежах, де і стояли. Ми, військовослужбовці 125 окремої бригади, які зараз знаходяться на лікуванні та реабілітації після поранень, закликаємо припинити інформаційні атаки проти нашої бригади”, – повідомили на офіційній Facebook-сторінці бригади.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии