Найбагатша сім’я виділила мільйони доларів на будівництво фабрики-кухні на Харківщині

Фонд The Howard G. Buffett Foundation, який належить американському бізнесмену Говарду Баффету, виділив $12 мільйонів на будівництво фабрики-кухні в Лозовій.

«The Howard G. Buffett Foundation пожертвував $10 млн для фабрики-кухні в Бучі та виділив понад $12 млн на підтримку другого такого об’єкта. З початку повномасштабного вторгнення в Україну фонд виділив понад $500 млн, зокрема $255 млн на підтримку української продовольчої безпеки та посилення спроможності країни збирати врожай та експортувати продовольство», - розповіли у Харківській обласній військовій адміністрації.

Фабрика-кухня має забезпечити готовими обідами майже 14 тисяч учнів у закладах освіти Лозівської та Близнюківської громад. На такому підприємстві готуватимуть, охолоджуватимуть спеціальним чином готові страви до температури +3°C і доставлятимуть їх до шкіл.

Говард Баффет - син найбагатшого інвестора Воррена Баффета, який володіє статками, що перевищують $100 мільярдів. Говард Баффет неодноразово відвідував Україну, їздив до Харкова, Сум, Слов’янська, Бахмута, Вугледара, Херсона.

Теги:

Комментарии