Найпотужніша ракетна атака з початку повномасштабної війни: мер Харкова звернувся до містян (Відео)

Сьогодні під ранок росіяни запустили по Харкову більше 20 ракет. Як заявив мер Ігор Терехов у своєму відеозверненні, це була найпотужніша ракетна атака на місто з початку повномасштабної війни.

Міський голова повідомив, що Харків повністю знеструмлений, внаслідок чого не працює водо- та теплопостачання, зупинився електротранспорт. Ураження енергетичної інфраструктури дуже серйозні. На критичній інфраструктурі задіяли альтернативні джерела живлення.

За словами Терехова, “Харківводоканал” поки що подаватиме воду з мінімальним тиском. Ситуація з опаленням вкрай складна: тепло подається лише 40 тисячам абонентів, які заживлені від модульних котелень. Електротранспорт, який не працює, замінили автобуси.

Сирени не працюють: у Харкові повідомлення про повітряні тривоги розсилатимуть на телефони

У місті не працюють телефони екстрених служб 101 та 112. Мешканцям за необхідності потрібно звертатися за номерами 1562 та:

☎️ (073) 027-01-12;
☎️ (050) 113-90-01;
☎️ (050) 113-90-02.

Всі лікарні заживлені від генераторів. До всіх лікарень подають воду. Працює переважна більшість магазинів, аптек та ринків. Відкриті і працюють пункти видачі безоплатних гарячих обідів і “пункти незламності”, де можна зігрітися та зарядити телефони.

Як зазначив Терехов, щоб впоратися з викликами, які спричинили ворожі обстріли, комунальникам та енергетикам потрібний час. Мер закликав харків’ян зберігати спокій і не втрачати терпіння.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии