«Нехай готуються»: ексначальник СБУ Харківщини у залі суду погрожував Синєгубову та Терехову (Відео)

На першому засіданні Шевченківського районного суду міста Києва відбулося обговорення обвинувачень ексначальника СБУ Харківщини, Романа Дудіна.

Під час процесу, журналіст “Ґвара Медіа”, запитав Дудіна, що б він сказав голові Харківської обласної військової адміністрації, Олегу Синєгубову, та міському голові, Ігорю Терехову. У відповідь, Дудін сказав, щоб вони готувалися.

«Я передам їм тільки одне: “В тюрмі також люди живуть, але хай вони готуються”. Їх там дуже чекають. Всі чудово розуміють, хто такий Синєгубов і Терехов», — заявив Роман Дудін.

Раніше Роман Дудін опинився у конфлікті з Олегом Синєгубовим та Ігорем Тереховим через справу про розкрадання гуманітарної допомоги, придбаної коштом держави під час російського вторгнення до Харківської області у 2022 році.

Привласнили майже 10 млн гривень призначених для ЗСУ: судитимуть групу осіб, що організували шахрайський call-центр (Фото)

Дудін висловлював критику на адресу голови Харківської обласної військової адміністрації, військових та міського голови у соціальних мережах після його звільнення з посади. Проте, під час обшуків у Харківській ОВА доказів викрадення допомоги не знайшли.

За словами Олега Синєгубова, на початку повномасштабного вторгнення Дудін намагався захопити владу у місті. Зазнавши невдачі він покинув Харків без наказу. Ексначальник СБУ такі звинувачення спростовує і запевняє, що з 24 лютого за наказом голови СБУ вирушив у Київ.

В Офісі генпрокурора та Державному бюро розслідувань стверджують, що Дудін залишив місце служби та виїхав за межі Харківської області. На той момент він підпорядковувався командувачу угруповання військ “Харків”. За версією слідства, він виїхав з Харківщини, щоб ухилитися від виконання обов’язків військової служби в умовах воєнного стану.

Комментарии