Нова заступниця начальника ХОВА прокоментувала інформацію про бізнес у РФ і партію Мураєва

Нова заступниця голови Харківської обласної військової адміністрації Олена Логвинова кілька років тому мала бізнес у російській федерації та роздавала підряди своєму близькому оточенню. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Як писало Newsroom, новопризначена заступниця приховала у своїй офіційній біографії, що раніше очолювала Шевченківську районну в Харкові організацію проросійської партії “Наші”, яку в Україні заборонили. Її молодша сестра Юлія Якименко була членом Ради цього осередку партії.

За інформацією розслідувачів, Олена Логвинова вела справи разом із діючим заступником Зміївського міського голови Денисом Челапко. Він був дотичним до партії “Наші”, зокрема, працював спостерігачем від цієї партії на президентських виборах 2019 року.

Фото з відпочинку. Юлія Якименко, Олена Логвинова та Денис Челапко.

За даними ХАЦ, є й інші зв’язки з Логвиновою. Так, ФОП Челапко Денис Валерійович отримав підрядів від стоматологічної поліклініки № 7, яку очолювала Логвинова, на суму понад 130 000 гривень.

Раніше Челапко також був засновником двох фірм, ТОВ “Листівка.UA” та ТОВ “Арт-Презент”. Перша фірма активно торгувала з росіянами, про що свідчать експортні декларації на сайті Import.Genius. Російським контрагентом було ТОВ “Торговый Дом “Хороший подарок”. Єдиним засновником цієї фірми, що працювала до 2021 року, був Денис Челапко, а директором зазначена росіянка Олена Вишнякова.

Крім того, за шебекінською адресою фірми Челапко працювала ще одна компанія – “Алгоритм Плюс”, однією зі співвласниць якої була та сама Вишнякова, а іншою – Олена Валентинівна Логвинова. Бізнесово ця компанія успіху не мала: придбала обладнання в “Укрелектромашу”, за яке потім з фірми Логвинової стягували гроші у судовому порядку.

Ця фірма уже ліквідована, але зв’язок з Вишняковою не перервався. До 24 лютого 2022 року, початку повномасштабного вторгнення, росіянка Вишнякова, яка має ФОП в Україні, отримувала підряди як від стоматологічної поліклініки № 7, де була керівником Логвинова, так і від структурних підрозділів Зміївської міськради, де першим заступником працює Челапко. Більше того, у тендерній документації Вишнякова надає контактний номер телефону, який також використовує ТОВ “Листівка.ЮА”, де засновником був Челапко.

Варто зазначити, що за даними сайту clarity-project.info Вишнякова обслуговувала окрім стоматполіклініки № 7 лише структурні підрозділи Зміївської міськради.

ХАЦ звернувся за коментарем до пресслужби Харківської ОВА. Олена Логвинова відповіла, що зараз не є власником жодної компанії, а також ніколи не мала і не має нерухомості на території рф. 

“Ні вона, ні її родичі не мають бізнесу в росії. Жодних дивідендів, прибутку з рф Логвинова не отримувала. Вказана вами компанія закрилася та була ліквідована ще наприкінці 2019 – на початку 2020 років, ще до того, як Логвинова стала головним лікарем влітку 2020 року”, – зазначили у ХОВА.

Щодо укладання договорів з колишньою бізнес-партнеркою, то Логвинова прокоментувала наступне: “Олена Вишнякова була підприємцем. Зокрема для стоматполіклініки №7 постачала канцтовари та побутову хімію за прямими договорами та за найнижчою ціною. На підтвердження цих слів можуть бути надані всі договори. Поліклініка на той час багато з ким мала договори і купували у тих, хто пропонував найнижчу ціну”.

“Наразі цього бізнесу не існує. Він був створений, не пам’ятаю, приблизно у 2018 році, я була співвласницею, і наприкінці 2019 року він був призупинений, а в січні 2020 року вже ліквідована фірма була”, – сказала Логвинова виданню “Думка“.

Вона додала, що це було ТОВ у місті Шебекіно Бєлгородської області. “Це було товариство з обмеженою відповідальністю. Планувалося, що будуть із заводу нашого харківського поставлятися туди насоси для поливу. Якщо чесно, я ніяких дивідендів не отримувала і навіть не слідкувала, просто була співвласницею “, – сказала Логвинова.

Також вона підтвердила, що у 2018 році керувала Шевченківською районною в Харкові організацією партії “Наші”, однак уже кілька років не має до цієї партії ніякого відношення. Логвинова наголосила, що не вела активної політичної діяльності.

“Я дійсно, так би мовити, очолювала Шевченківську районну організацію. Але це було у 2018 році. Після програшу на виборах, мабуть, парламентських діяльність партії була призупинена і надалі я ніякого відношення до цього не мала”, – сказала Логвинова.

Вона додала, що це було ТОВ у місті Шебекіно Бєлгородської області.

“Це було товариство з обмеженою відповідальністю. Планувалося, що будуть із заводу нашого харківського поставлятися туди насоси для поливу. Якщо чесно, я ніяких дивідендів не отримувала і навіть не слідкувала, просто була співвласницею “, – сказала Логвинова.

Також вона підтвердила, що у 2018 році керувала Шевченківською районною в Харкові організацією партії “Наші”, однак не вела активної політичної діяльності й уже кілька років не має до цієї партії ніякого відношення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии