Організатора схеми незаконного перетину кордону через систему «Шлях» ув’язнили за рішенням суду

Київський районний суд міста Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб до 23 листопада 2023 року з правом внесення застави 214 700 гривень для 35-річного чоловіка, якого підозрюють у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Про це повідомили у пресцентрі поліції Харківської області.

Нагадаємо, керівник волонтерської організації організував злочинну схему, за допомогою якої військовозобов’язані громадяни, які не мають законних підстав для виїзду за кордон, могли безперешкодно виїхати за межі України.

У Харкові суд відправив під домашній арешт ексчиновницю мерії Грецьку-Миргородську та підприємця: підозрюють у привласненні 3 млн грн

Підозрюваний підшукував “клієнтів” та пропонував за 2500 доларів США внести їхні дані до системи “Шлях”. Після оплати послуги “клієнти” передавали керівнику волонтерської організації копії особистих документів, після чого він забезпечував внесення їхніх даних до системи. Також підозрюваний надавав інформаційний супровід, розповідаючи про деталі перетину кордону.

Чоловіка затримано 25 вересня цього року після одержання ним коштів за “послугу”. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення злочину.

Комментарии