У Харкові суд відправив під домашній арешт ексчиновницю мерії Грецьку-Миргородську та підприємця: підозрюють у привласненні 3 млн грн

Московський райсуд Харкова 25 вересня обрав міру запобіжного заходу колишній начальниці Управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів міськради Вікторії Грецькій-Миргородській та підприємцю Віталію Зайцеву, яких підозрюють у привласненні коштів міського бюджету. Їх відправили під нічний домашній арешт (с 21:00 до 7:00) на 60 діб. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Чи буде прокуратура оскаржувати це рішення суду поки невідомо.

“Після отримання повних текстів ухвал щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів прокурором буде вирішуватись відповідне питання”, – зазначив Дмитро Чубенко.

Вікторія Грецька-Миргородська намагається через суд поновитися на посаді в ліквідованому управлінні Харківської мерії

Нагадаємо, що Вікторію Грецьку-Миргородську та підприємця Віталія Зайцева підозрюють у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, в особливо великому розмірі.

За даними слідства, чиновниця мерії та підприємець розробили план, за яким підприємець мав виступити розробником пакетів програмного забезпечення для БПЛА , а чиновниця – придбати це програмне забезпечення за бюджетні кошти. При цьому, міська влада не мала ані реальних потреб у закупівлі такого софту, ані фактичної можливості для подальшого його використання, адже жодного такого безпілотника на балансі Харківської міськради немає.

Зловмисники уклали низку договорів між міськрадою та ФОП загальною вартістю понад 3 млн грн. На 1,3 млн грн підприємець придбав для себе, як фізичної особи-підприємця, майнові права на програмне забезпечення, а ще 1,8 млн грн зняв у готівковій формі та розподілив їх між собою і спільницею.

Обох фігурантів підозрюють за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Фото: “Суспільне”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии