Організувала ремонт, щоб розселити окупантів у начальному закладі: у Харкові судитимуть колаборантку

55-річна мешканка села Гусинка Куп’янського району, яка до повномасштабного вторгнення РФ працювала в органах місцевого самоврядування Кіндрашівської ОТГ, після захоплення району росіянами добровільно пішла на співпрацю з ними. За даними слідства, при окупантах жінка обійняла посаду «и. о. помощника начальника отдела (сельський) Кондрашовского территориального отдела ВГА Купянского района Харьковской области». Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

З червня по вересень минулого року колаборантка організовувала збір даних для виплати мешканцям Гусинки так званої «матеріальної допомоги» від держави-агресорки в російських рублях і формувала акти прийому-передачі грошових коштів.

Двоє колаборантів з Харківської області отримали тюремні строки

Крім того, обвинувачена організовувала проведення ремонту опалювальної системи в приміщенні місцевого навчального закладу, щоб у подальшому розселити там військовослужбовців рф і забезпечити їм комфортні умови.

Жінку обвинувачують у колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) та судитимуть в Червонозаводському райсуді Харкова. За клопотанням прокурорів їй вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии