Освячував колони російської техніки на Харківщині: правоохоронці викрили колишнього настоятеля храму УПЦ

Правоохоронці зібрали доказову базу на колишнього настоятеля одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ (МП), який підтримав збройну агресію рф. У період тимчасової окупації частини Харківської області протоієрей організував постановочну церковну ходу до Дня хрещення Київської Русі, до якої намагався залучити місцевих жителів.

Як повідомили у пресс-службі СБУ, під час ходи священник благословляв російських окупантів та освячував їхні колони військової техніки у Куп’янському районі. Настоятель наказав своїм поплічникам знімати на камеру «захід» для подальшого оприлюднення на проросійських медіаресурсах. Таким чином ворог намагався імітувати «підтримку» загарбників з боку місцевих вірян.

“Сын, увы, от деда украинцем себя ощущает”: на в’їзді до Києва затримали двох фанатів РФ, один із яких – священник УПЦ

Під час звільнення Харківщини зловмисник разом із сім’єю втік на територію рф. Там його призначили настоятелем Православного приходу Іоанно-Предтеченського храму Твєрської і Кашинської єпархії РПЦ.

За даними фактами слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ст. 436-2 Кримінального кодексу України: виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників. Слідство триває. 

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии