Переправляв ухилянтів через кордон: на Львівщині затримали 65-річного чоловіка (Фото)

На Львівщині заарештовано 65-річного чоловіка, який організував схему з незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон.

Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

Як встановили правоохоронці, зловмисник за грошову винагороду пропонував переправити з України до Польщі чотирьох чоловіків призовного віку. За свої послуги він вимагав 4 000 доларів США з однієї особи.

Це не перший випадок незаконного переправлення осіб через кордон, у якому фігурує цей чоловік. Раніше його вже засуджували за спроби незаконно переправити через кордон дві групи іноземців.

У зв’язку з введенням воєнного стану на території України, чоловік перекваліфікувався на переправу чоловіків, які мають намір уникнути мобілізації.

Прикордонники врятували з крижаної води чоловіка, який намагався нелегально перетнути кордон через Тису (Фото)

Слідчі повідомили фігуранту справи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Суд обрав організатору незаконної схеми запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 1,2 млн гривень.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали прикордонники оперативно-розшукового підрозділу Львівського загону спільно з працівниками УМП ГУНП та слідчими Самбірського відділу поліції ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Самбірської окружної прокуратури. Досудове розслідування триває.

Комментарии