Під Харковом попрощалися із 15-річною школяркою, яку збив на переході київський поліцейський

У Коротичі під Харковом 4 серпня поховали 15-річну Альбіну Харченко, яка загинула під колесами позашляховика. Як повідомило “Суспільне Харків“, у той день дівчина поверталася з Пісочина додому, до Коротича — вона була на репетиції театрального гуртка. Альбіна переходила дорогу по пішохідному переходу та вела у руках велосипед. За даними слідства, її збив поліцейський з Києва, підозру йому ще не оголосили.

У 2023 році Альбіна закінчила дев’ятий клас.

“Це була наша відмінниця, дитина — просто янгол. Вона була моєю помічницею, завжди виручала та в усьому всіх підтримувала. Альбіна за свій короткий 15-річний вік такі досягнення мала, нагороди, перемоги, що вистачило б на декілька життів. Дуже важко прощатися з такою дівчиною, це була золота дитина”, — сказала класна керівниця загиблої дівчини Ірина Білоус.

В Ізюмі автомобіль збив 11-річну дівчинку: дитина загинула

Речник Територіального управління ДБР у Полтаві Олександр Білка розповів, що у справі призначені необхідні експертизи.

“Вони важливі для слідства й після цього ми можемо говорити про якийсь рух далі у цьому кримінальному провадженні”, — зазначив Олександр Білка.

Місце, де поліцейський збив 15-річну дівчину

Нагадаємо, що увечері 2 серпня в районі селища Пісочин правоохоронець з Києва здійснив наїзд на 15-річну дівчину, яка переходила дорогу по пішохідному переходу. Від отриманих травм дитина загинула. На місце ДТП одразу прибули співробітники Держбюро розслідувань для встановлення всіх обставин та проведення першочергових слідчих дій.

Попередньо встановлено, що водій був тверезим. Досудове розслідування розпочато за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого). Санкція цієї статті передбачає до восьми років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии