Поліцейські Старосалтівської громади взяли під опіку 28 коней, залишених власником (Фото, Відео)

Російські окупанти, які вторглися в Україну в лютому 2022 року, завдали значних руйнувань Харківщині. Серед постраждалих об’єктів – кінний клуб у Старосалтівській селищній громаді.

Під час обстрілів окупантами комплексу загинуло лоша, а кобилу поранено. Залишилися 28 коней, які втратили господаря.

Після деокупації громади правоохоронці Дмитро Новицький та Денис Керпек дізналися про покинутих тварин та вирішили допомогти. Вони домовилися з місцевими фермерами та волонтерами про забезпечення коней їжею та побутовими речами.

«Після окупації господар покинув ферму та виїхав до російської федерації. Тут залишилось 28 коней і з серпня ми їм допомагаємо», — розповідає поліцейський офіцер громади.

З персоналу клубу з тваринами залишився лише конюх Олексій, який увесь час знаходиться з ними. Він прибирає у тварин, вигулює їх, годує.

Обстріли Харкова: пошкоджено будівлю дитячої залізниці, поранено двоє поліцейських

Поліцейські розповідають, що найважче тут взимку, коли потрібно опалювати стайні. Через влучання приміщення частково зруйноване, багато щілин.

Поранена під час обстрілу тварина досі не повністю одужала через уламок, який залишився у її тілі. Поліцейські вже знайшли ветеринара, який погодився оглянути тварину.

За словами правоохоронців, юридично наразі вирішити питання з конями не можна, бо у них є власник. Він забрав всі документи на тварин та на зв’язок не виходить. Люди пропонували забрати коней по одному або по два, але віддати комусь просто так їх неможливо. Тому Дмитро та Денис вирішили, що єдиний вихід – це доглядати за ними.

Комментарии