Поліцейські викрили у Чугуєві 64-річного чоловіка, який зберігав автомат Калашникова та майже 2,5 тисячі набоїв (Фото)

Слідчі Чугуївського РУП за оперативним супроводженням співробітників УСБУ в Харківській області виявили та вилучили у 64-річного жителя одного із сіл Малинівської громади автомат Калашникова, вибухову речовину, три споряджені набоями магазини до автоматичної зброї, артилерійський порох та майже 2500 набоїв різного калібру.

Поліцейські задокументували незаконне зберігання чоловіком зброї та боєприпасів та відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Священника з Херсона судитимуть за торгівлю вогнепальною зброєю

За даними поліції, чоловік не мав дозволу на зберігання вогнепальної зброї.

Поліція нагадує, що відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України особі гарантується звільнення від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала зброю, набої або інше озброєння, які потрапили до неї у будь-який спосіб.

Якщо ви маєте незареєстровану зброю чи набої, здайте їх до найближчого поліцейського відділу або повідомте про вказані знахідки поліцію на спецлінію 102.

Комментарии