Поліцейського-зрадника з Харківської області, який після деокупації ховався на горищі, відправили до тюрми на 15 років

Червонозаводський райсуд Харкова засудив колишнього правоохоронця до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та позбавленням спеціального звання. Про це повідомили у ДБР та Харківській облпрокуратурі.

У травні 2022 року колишній поліцейський відділу реагування патрульної поліції Купʼянського райвідділу з власної ініціативи пішов на співпрацю з російськими загарбниками. Зрадник написав заяву на ім’я «голови» так званої «ВГА Харьковской области» про прийняття до лав псевдоправоохоронного органу, подав копії особистих документів, автобіографію, анкету, особисті фотокартки із заявою про надання згоди на обробку персональних даних і підписав «трудовой договор».

Викрили подружжя поліцейських-зрадників із Куп’янська: чоловік влаштовував обшуки у колег, а жінка навчала російським законам

На початку червня 2022 року загарбники призначили його інспектором у чергову частину окупаційної міліції, Він особисто оформлював затримання місцевих мешканців, яких згідно з інструкціями, доставляли у відділок військових рф, після чого їх долю вирішували окупанти. Зокрема, здійснював дактилоскопіювання пальців рук.

Перед деокупацією Купʼянська зрадник встиг отримати нову посаду «оперативного дежурного» чергової частини. За свою віддану роботу на окупантів він щомісячно отримував 45 тисяч російських рублів. 

Після звільнення Збройними силами України Куп’янського району чоловік хотів втекти разом з окупантами до росії, проте це йому зробити не вдалося. ДБР встановило його місцеперебування та затримало спільно з СБУ та Нацполіцією. Він переховувався на горищі одного з будинків.

Суд визнав його винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та призначив покарання у виді позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна. Також суд позбавив його спеціального звання.

Під час судового засідання обвинувачений повністю визнав свою вину. Триває строк на апеляційне оскарження вироку. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии