Викрили подружжя поліцейських-зрадників із Куп’янська: чоловік влаштовував обшуки у колег, а жінка навчала російським законам

Встановлено зрадницю, яка, обіймаючи посаду старшого інспектора Куп’янського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, 29-річній жінці заочно оголочили підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Перебуваючи в окупованому Купʼянську, колаборантка допомогала державі-агресору будувати «российскую правоохранительную систему». Жінка «повторила» шлях свого чоловіка, який став «и. о. оперуполномоченного отдела уголовного розыска» при окупантах та проводив обшуки за місцем проживання колег з метою вилучення табельної вогнепальної зброї, а також закликав їх співпрацювати з представниками рф. В українській поліції він обіймав посаду оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в області.  

До 15 років позбавлення волі засуджено зрадника-правоохоронця з Харківщини (Відео)

Жінка, у свою чергу, проводила прийом та оформлення документів від кандидатів для добору на службу у незаконному правоохоронному органі, надавала консультації та допомогу кандидатам у написанні автобіографій та пояснень, проводила заняття з вивчення російських законів.  

Зрадниця обійняла посаду «и. о. старшего инспектора отделения по работе с личным составом». Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваної у розшук.  

Обох зрадників звільнено з посад в українських правоохоронних органах. 

Чоловіка також оголосили в розшук. Йому теж інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України), справу розглядають у Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі