Поліція ідентифікувала трьох військових із РФ, які застрелили охоронця ферми на Харківщині

Трьом російським військовим заочно оголосили підозри у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством. Про це стало відомо з сайту Офісу генпрокурора України, проінформували в Харківському антикорупційному центрі.

Як сказано у підозрі, 33-річний Рамазан Омаров убив місцевого мешканця, а 25-річний Ражаб Насридинов та 23-річний Алхас Расулов – були пособниками вбивці. Усі троє є уродженцями республіки дагестан російської федерації, військовослужбовцями військової частини №54096. Расулов значився як водій, Омаров – заступник командира взводу 1-го мотострілкового відділення 3-го мотострілкового взводу 6-ї відокремленої танкової бригади. 

Ідентифікували полковника фсб, який катував мешканців Харківщини і «кришував» вивезення майна фурами до РФ

3 травня 2022 року ці троє окупантів приїхали на автомобілі “Нива” (базувались на той момент в окупованій Козачій Лопані) у село Макарове Богодухівського району та зайшли на територію сільськогосподарськго ТОВ “Перше травня”. Тут вони побачили 68-річного місцевого мешканця Миколу Степановича Багрича, який працював охоронцем та доглядав за худобою. Російські військові почали стріляти з вогнепальної зброї у бік худоби. Багрич зробив їм зауваження, бо постріли лякають тварин.  Російські військові обурились і вирішили убити охоронця.

Через день, 5 травня, вони приїхали до Макарового, побачили, що охоронець йде на роботу. Омаров вийшов з автівки і зробив два постріли у спину місцевому мешканцю. Насридинов та Расулов спостерігали, аби не було свідків убивства. Микола Багрич помер на місці.

Після цього троє військових злочинців вирішити перевірити, чи не вижив чоловік, та почали штовхати його ногами. Переконавшись, що охоронець помер, вони залишили місце вбивства.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии