Поліція ліквідувала наркокартель, який щомісяця заробляв понад 40 мільйонів гривень (Фото, Відео)

У Департаменті комунікації Національної поліції України заявили про успішну ліквідацію масштабного наркокартелю, який діяв на території Черкаської, Київської, Дніпропетровської, Сумської та Одеської областей. Організація налагодила виробництво та збут психотропних речовин в промислових масштабах, забезпечуючи собі щомісячний прибуток понад 40 мільйонів гривень.

Залучені до викриття злочинної організації силовики провели понад сто обшуків на території п’яти областей, зокрема за підтримки спецпідрозділів поліції та Служби безпеки України.

38 учасників злочинної організації «Двадцятівські» з Кривого Рогу підуть під суд за наркоторгівлю (Фото)

Наркокартель, що складався з 19 осіб під керівництвом трьох мешканців Черкащини, функціонував як виробничий та збутовий комплекс. Фігуранти справи налагодили цикл виробництва психотропних речовин, включаючи їх виготовлення, фасування та збут. Результативність виробництва лабораторій дозволяла злочинцям отримувати понад 80 кілограмів наркотиків, за продаж яких вони отримували 40 мільйонів гривень щомісячно.

Злочинці просували та реалізовували свою продукцію через Інтернет, використовуючи приватні логістичні компанії та маскування товарів у пакетах харчових продуктів. Крім того, був організований контрабандний канал збуту в Євросоюз та Туреччину через міжнародні вантажні перевезення.

Під час операції правоохоронці вилучили майже 200 кілограмів наркотиків, включаючи амфетамін, мефедрон, канабіс, пігулки MDMA та інші речовини на суму понад 30 мільйонів гривень. Крім того, вилучено лабораторне обладнання, зброю, валюту на суму понад 2,5 мільйони гривень, а також 17 автомобілів на суму понад 800 тисяч доларів.

На Харківщині поліцейські викрили 20-річного чоловіка у збуті наркотиків

Всі 19 учасників злочинної організації були затримані, їм повідомили про підозру за незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотиків і наркотиків (ч. 3 ст. 307 та ст. 311 Кримінального Кодексу України), організація та утримання місць для незаконного виробництва наркотичних засобів (т. 317 Кримінального кодексу України), контрабанду наркотичних речовин (ст. 305 Кримінального Кодексу України), створення та керівництво злочинною організацією чи участь у ній (ч. 1, 2 ст. 255 Кримінального Кодексу України) та вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 28 Кримінального Кодексу України). Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комментарии