Понад 60% харків’ян залишаться у місті в разі загострення обстановки — опитування

61% опитаних мешканців Харкова на питання про те, що вони планують робити у разі загострення воєнної обстановки поблизу міста, відповіли, що будуть залишатися там, де проживають зараз. Про це свідчать дані восьмого всеукраїнського муніципального опитування, яке провела соціологічна група “Рейтинг” на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Харків’яни найбільше серед мешканців інших обласних центрів відчувають гордість за те, що є мешканцями свого міста (86%). 95% опитаних відповіли, що не плануюють після війни переїжджати.

Крім цьгго, 63% харків’ян вважають, що справи в місті йдуть у правильному напрямку. Серед 21 обласного центру України, де було проведено опитування, у Харкові мешканці найвище оцінили роботу рятувальників, пожежників, медиків швидкої допомоги та комунальників у воєнний час.

73% опитаних містях схвалюють діяльність міської ради, 86% – діяльність міського голови та 65% – облавної війської адміністрації. При цьому лише 28% харків’ян відповіли, що добре проінформовані про діяльність місцевої влади.

Значна частина мешканців, 62%, вважає, що пріоритети відбудови міста повинна визначати місцева влада, 27% – що мешканці шляхом опитування і 24% – що адміністрації, призначені центральною владою (на це питання респонденти могли дати до двох відповідей одночасно).

За даними опитування, найбільше харків’ян виїхали до Німеччини — це 43% та Польщі — 27%.

Опитування було проведено у 21 обласному центрі України (у Києві та обласних центрах, де безпекова ситуація дозволяла проводити опитування) з 21 квітня по 22 травня 2023 року методом особистого інтерв’ю вдома у респондентів. Всього було опитано 16 800 жителів України віком 18 років і старше.

NewsRoom – незалежне видання, що розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто».

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии