Позашляховик, земля та будинок з’явились у родини експомічника Мураєва у рік призначення до ХОВА

Призначення колишнього помічника Євгена Мураєва, Руслана Дейнеки, керівником департаменту соціального захисту Харківської обласної військової адміністрації співпало у часі з його збагаченням. Як повідомили в Харківському антикорупційному центрі, в цей період у власності уже колишнього чиновника та його дружини з’явилася купа цінного майна. Про це стало відомо з декларації Руслана Дейнеки за 2023 рік.

Руслана Дейнеку призначили директором Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації у серпні. У 2015 році був помічником народного депутата-регіонала Євгенія Мураєва, якому оголосили підозру у державній зраді. Згодом Дейнека перейшов до Мереф`янської міськради начальником відділу освіти, культури та спорту, у 2021 році був першим заступником міського голови Мерефи Сітова. Дейнека двічі обирався депутатом до Харківської облради: у 2015 році від партії “Відродження”, у 2020 році – від “Слуги народу”.

У декларації за 2022 рік Дейнека звітував, що мав лише квартиру у Мерефі площею 37 квадратних метрів. Його дохід як заступника міського голови становив близько 500 000 гривень на рік. Заощаджень також не було.

За даними декларації 2023-го, 10 квітня, напередодні весілля, майбутня дружина Дейнеки Яна Мірошниченко придбала будинок площею 179 квадратних метрів та земельну ділянку під ним. Дейнека вказав вартість майна близько півтора мільйона гривень.

Крім того, під Новий рік Руслан Дейнека купив собі ще одну земельну ділянку вартістю 370 000 гривень. Квартира у Мерефі, що фігурувала в декларації 2022 року, зникла. 

До того ж у власності дружини чиновника у 2023 році з’явився автомобіль Land Cruiser Prado 150. Скільки коштувала автівка, чиновник не зазначив. Але на профільних сайтах середня ціна такого автомобіля 25 тисяч доларів. Тобто коштувати такий автомобіль може близько мільйона гривень.

Загалом виходить, що у рік призначення до ХОВА Дейнека та його дружина стали власниками майна на орієнтовну суму близько трьох мільйонів гривень. Хоча офіційний дохід подружжя у 2023 році був втричі менше: близько пів мільйона гривень Дейнека заробив у Мерефі та ХОВА, аналогічний дохід показала його дружина, яка працює патологоанатом у Мереф’янській лікарні та займається приватним бізнесом. Офіційний дохід Яни Дейнеки, яка займається ритуальними послугами, склав 35 600 гривень.

Варто зазначити, що Дейнека швидко звільнився з ХОВА та уже подав декларацію в якості кандидата на посаду начальника відділу освіти Мереф’янської міськради.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии