Профілактика застуди та грипу в осінній час: що важливо знати?

Осінь надихає чудовою природою. При цьому з приходом холодів з’являються сезонні захворювання та загострюються хронічні недуги. При зміні температури людині потрібно більше енергії, щоб упоратися з непогодою. При цьому люди проводять більше часу у транспорті та закритих приміщеннях, у тому числі на роботі та навчанні. У кімнатах часто не дотримуються правил гігієни – повітря в них стає сухим через батареї або інші джерела обігріву. Інфекція також швидше поширюється у приміщенні з порушеною вентиляцією.

Щоосені тисячі українців страждають від вірусів. До найпоширеніших захворювань у дітей та дорослих лікарі відносять грип, гострі респіраторні вірусні інфекції та застуду. Для ефективного лікування краще купувати препарати від перевірених виробників. На сторінці https://zdorovi.ua/ua/catalog/protizastudni-preparati-grip-grz можна підібрати різноманітні засоби від підвищеної температури, болю в горлі, кашлю та інших симптомів застуди, а також мазі та інші якісні ліки. На платформі Zdorovi представлені препарати в різних аптеках. На сайті можна дізнатися про їх актуальну вартість і забронювати їх.

Як показує практика, восени можна значно зменшити ризик захворіти на ГРВІ або грип. Для цього достатньо дотримуватися простих порад, які вже давно склали лікарі та інші фахівці.

Профілактика сезонних захворювань: основні поради

Як показують різні дослідження, найкращим засобом профілактики від грипу та інших захворювань вважається вакцинація. Щеплення рекомендується робити дітям і людям похилого віку, а також тим, хто страждає на будь-які хронічні недуги. У продажу представлені безпечні та ефективні вакцини. Щеплення, наприклад, від грипу зазвичай роблять кожні 12 місяців або раз на кілька років.

Чудовими засобами профілактики вважаються свіжі фрукти та домашні овочі, а також риба, горіхи, соки. Адже у цих харчових продуктах містяться вітаміни, мікроелементи та інші корисні речовини.

Деякі рослини містять компоненти, які здатні боротися зі шкідливими мікроорганізмами або відрізняються антибактеріальними властивостями. Наприклад, у часнику, журавлині та грушах знаходяться природні антибіотики.

Восени особливо важливо стежити за режимом сну та займатися фізкультурою. Лікарі рекомендують ранкові чи вечірні прогулянки на свіжому повітрі. Контрастний душ також підвищує настрій.

У кімнаті важливо підтримувати рівень вологості. Адже батареї та інші опалювальні прилади висушують повітря. У квартирах нормальним вважається рівень вологості від 30 до 60%. Також у приміщеннях потрібно регулярно проводити вологе прибирання.

Теги:

Комментарии