Проводив націоналізацію супермаркета і розгортав прапор РФ: судитимуть митника-зрадника з Куп’янська

У Харкові судитимуть головного державного інспектора митного поста «Куп’янськ», який під час тимчасової окупації міста добровільно перейшов на бік ворога. Про це повідомили у Держбюро розслідувань і Харківській обласній прокуратурі.

Після силового захоплення частини Харківщини росіяни одразу почали створювати окупаційні органи влади, зокрема митні. Для цього з перших днів вторгнення агресори шукали серед місцевих мешканців спеціалістів, готових працювати на окупантів. У Куп’янську таку співпрацю запропонували чоловіку, який до вторгнення працював у Харківській митниці. Він одразу погодився та був призначений спеціалістом до так званого управління промисловості та торгівлі.

Оплати за допомогою Mi Smart Band 6 NFC від Mastercard

Згодом йому доручили шукати кадри аби запустити окупаційну митницю. Чоловік активно агітував своїх колишніх колег переходити на бік ворога, проводив збори, де обіцяв охочим підібрати непогані посади.

Крім цього, зрадник брав участь у проведенні незаконних перевірок торгівельних підприємств та намагався націоналізувати на користь РФ один з відомих українських супермаркетів. Під час «святкування» Дня прапора РФ він публічно розгортав на центральній площі Куп’янська російський триколор. 

Після звільнення міста зрадник вирішив сховатися у Харкові, однак правоохоронці встановили його місце проживання та затримали. Нині він перебуває під арештом.

Митник обвинувачується у державній зраді та умисних діях, спрямованих на допомогу державі-агресору (ч. 2 ст. 111 та ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

NewsRoom – незалежне видання, що розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах “Новини компаній“, «Бізнес», «Місто».

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии