РФ атакувала Львів “Калібрами”: влучили у житловий будинок, людей дістають з-під завалів (Відео)

Близько 1-ї ночі противник завдав удару з акваторії Чорного моря. Із надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет “Калібр”. Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ.

В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних Сил вдалось знищити лише 7 із 10 “Калібрів”.

Одна з ракета влучила у багатоквартирний будинок у Львові. Було займання, яке оперативно загасили. За даними ДСНС, сталося руйнування 3-го та 4-го поверхів у межах двох під’їздів чотириповерхового житлового будинку. На ранок надзвичайникам вдалося врятувати 7 осіб та евакуювати 64 людини. На жаль, є загиблі.

За інформацією Міністрества внутрішніх справ, 4 людини загинули та 32 – отримали поранення (з них одна дитина). Пошуково-рятувальна операція продовжується.

Як розповів мер Львова Андрій Садовий, зруйновано більше 50 помешкань, пошкоджено ще більше. Також руйнації є офісній будівлі, школі, гуртожитках Львівської політехніки.

Президент Володимир Зеленський опублікував відео з місця удару.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии