РФ провела “вибори Путіна” на тимчасово окупованій території Харківщини: намалювали явку 92%

На тимчасово окупованих територіях Харківської області окупанти організували псевдовибори.

Як повідомили в Хврківському антикорупційному центрі, Україна станом на зараз не контролює 29 сіл Дворічанської громади. Картинку “волевиявлення” і створили у частині цієї громади. Окупанти не просто їздили з урною по дворах людей, які ще залишились там жити, а організували дві повноцінні “виборчі дільниці”. Одна з них була розташована в селі Гракове, за 7 кілометрів від кордону з Росією.

Дружину гауляйтера з Харківської області, який утік до РФ, засудили на 9 років

15 березня окупанти повідомили, що на захоплених територіях Харківської області відкрились дві “дільниці” та заявили про “високу явку”. У той же час на відео та фото, які були викладені з “дільниць”, окрім “членів комісії”, на кадрах було видно лише голову так званої “військово-цивільної адміністрації Харківської області”, гауляйтера Віталія Ганчева та кількох працівників окупаційної адміністрації. Звісно, уся ця історія організована виключно для створення інформаційного шуму.

Тим не менш, окупанти навіть намалювали явку на окупованій території Харківської області – 92%, не зазначаючи в абсолютних цифрах кількість мешканців, які “проголосували”.

Жодної інформації від центрвиборчкому РФ про “вибори” на території Харківщини, про явку та “підрахунок голосів” – немає. Це логічно, бо навіть держава-агресор де-юре не визнає окуповані населені пункти Харківської області своїми, і навіть через призму російського законодавства це не можна назвати виборами.

Міністерство закордонних справ України, правоохоронні органи, світові організації робили акцент лише на тому, що “вибори” президента росії проходять на окупованих територіях України, які агресор “включив” у свій склад та “конституцію”. Поки що жодної реакції з приводу посміховиська, яке влаштували в Харківській області, не було.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии