Дружину гауляйтера з Харківської області, який утік до РФ, засудили на 9 років

Суд визнав винною головну спеціалістку інформаційного відділу (друкарку) Шевченківської селищної ради Віту Стрижко винною у колабораційній діяльності та призначив їй покарання — 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України строком на 14 років з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна на користь держави. Про це стало відомо з вироку Київського райсуду Харкова.

“Народному міліціонеру” з Ізюма дали 12 років з конфіскацією

Як повідомив “Харківський антикорупційний центр”, жінка є дружиною гауляйтера Шевченкового Куп’янського району під час окупації Андрія Стрижка.

За даними слідства, у травні цього року на вимогу російських представників Віта Стрижко зайняла “посаду керівника організаційно-інформаційного відділу” в окупаційній адміністрації в Шевченковому. “Очільниця” відділу вела документообіг, організовувала роботу з прийому документів для отримання виплат від країни-агресора,збирала дані щодо діяльності структурних підрозділів органу окупаційної влади та складала план їх дій на тиждень.

Ще в судовому засіданні щодо обрання запобіжного заходу Віта Стрижко не вважала себе в чомусь винною. Сказала, що намагалась “допомагати людям”. Суд відкинув її доводи, оскільки щонайменше четверо свідків підтвердили зайняття нею посади у незаконних органах влади.

Правоохоронці також затримали 25-річного сина подружжя колаборантів Михайла Стрижка, який під час окупації Шевченкового розміщував білборди з кремлівською пропагандою.

Син Михало Стрижко

Стрижко-старший ставши гауляйтером селища, демонтував пам’ятник учасникам АТО і зірвав герб України з місцевої адміністрації. Також гауляйтер брав участь у нарадах із головою окупаційної адміністрації Харківської області Віталієм Ганчевим.

Андрій Стрижко заочно отримав вже три підозри, в тому числі за колабораційну діяльність. Як писало “Суспільне”, він вважає себе “козаком” і давно симпатизував рф. За інформацією з соцмереж, зараз він переховується у Росії. У йей час його дружина отримала вирок, а судове засідання по справі сина має відбутись 25 квітня.

Окупаційний голова селища Андрій Стрижко

Скрін зі сторінки Стрижка-старшого в “Одноклассниках”

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі