Росіяни обстріляли позицію ППО після того, як киянка виклала в Телеграм відео її роботи

СБУ повідомила про підозру ще одній киянці, яка поширила відео роботи ППО під час ракетного удару по столиці на початку травня. ЇЇ незаконну діяльність вдалося задокументувати у ході проведення слідчих дій у кримінальному провадженні за фактом викриття блогерів, які також «засвітили» роботу ППО.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, досудовим розслідуванням встановлено, що 34-річна мешканка Києва під час нічної повітряної тривоги відзняла результат ураження повітряних цілей. Потім вказане відео вона поширила у групі мобільного додатку «Telegram», учасники якої мають родинні звʼязки на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

СБУ оголосила підозру блогерам, які публікували відео роботи ППО в Києві

Оприлюднене відео призвело до викриття позиції з озброєнням ППО, яка здійснювала захист столиці від повітряного нападу росії, та згодом була обстріляна. Висновки експертиз відеозапису з мобільного телефону, який належить фігурантці, підтвердили факт її протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану).

Досудове розслідування триває.

СБУ вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали про діяльність Сил оборони і наслідки ворожих обстрілів. Їхнє поширення розцінюється як коригування ворожого вогню і є злочином, що карається відповідно до закону.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии